Deze vader werkt zich kapot voor zijn dochter om naar school te gaan, maar hij wil niet zeggen wat hij hiervoor doet

De fotograaf GMB Akash uit Bangladesh fotografeert het dagelijkse leven van verschillende mensen in zijn land. Hij maakt prachtige portretten van het verhaal achter deze mensen. Hij heeft meer dan 100 internationale awards ontvangen en zijn foto’s zijn gepubliceerd in bekende internationale publicaties zoals National Geographic, Vouge, Time en Der Spiegel.

Dit is een verhaal over een vader. Een vader die nooit de kans heeft gekregen om naar school te gaan. Elke dag werkte hij keihard om genoeg geld bij elkaar te sparen om zijn dochters van een educatie te voorzien.

Dit is zijn hartverscheurende verhaal:

Ik heb mijn kinderen nooit verteld wat ik voor werk deed. Ik wou niet dat ze zich zouden schamen voor het werk dat ik deed. Toen mijn jongste dochter vroeg wat voor werk ik deed, vertelde ik haar dat ik een arbeider was.

Voordat ik naar huis ging van werk, nam ik altijd een douche in openbare toiletten zodat mijn dochters geen hint zouden krijgen over het werk dat ik deed. Ik wou dat mijn dochters naar school gingen, en opgeleid werden. Ik wou dat ze later zichzelf met trots konden presenteren aan andere mensen. Ik wou niet dat iemand ooit op ze neer zou kijken, zoals de meeste mensen bij mij deden. Mensen vernederen mij altijd.

Ik investeerde alles wat ik binnenkreeg aan de opleiding van mijn dochters. Ik kocht nooit een nieuw shirt, in plaats daarvan gebruikte ik al het geld om buiken voor mijn kinderen te kopen. Respect is het enige wat ik wil van hun. Ik was een schoonmaker.

Wil je dit verhaal verder lezen? Klik dan op volgende pagina!

3.174 Comments