Hij valt elke dag vrouwen lastig op straat – maar kijk nu wat er gebeurt als zijn moeder langs loopt

Fluiten, naroepen en elke andere vorm van vrouwen lastig vallen is niet oké.

Uit een enquête uit 2007 door Stop Street Harrassment (SSH), een organisatie die strijdt tegen het lastig vallen op straat, bleek dat 81 procent van de vrouwelijke respondenten weleens doelwit zijn geworden van seksueel getinte opmerkingen van een onbekende man. Meer dan 41 procent hebben hier vaker dan 26 keer mee te maken gehad.

Het lijkt of er veel mannen zijn die denken dat ze alles kunnen doen en zeggen bij en tegen vrouwen. En denken hiermee weg te komen.

Er zullen genoeg mensen onder ons zijn die zullen zeggen dat de vrouwen dit als een compliment moeten zien, maar veel vrouwen ervaren dit niet zo. De meeste vrouwen vinden dit zelfs vervelend.

Wat als de vrouw die door deze mannen lastig gevallen wordt je moeder of je zus is?

Nou dat is nou precies wat deze undercover televisie show uit Peru deed.

In deze video, praat de host over het grote probleem van seksuele intimidatie in de straten van Peru.

Het team weten een paar verdachten te vinden in de straten van Lima. Deze gasten vallen dagen lang vrouwen lastig. Maar wat de show voor ze in petto heeft – hadden ze nooit kunnen weten.

Het team wist de moeders van deze gasten te vinden, en vertelde hen wat hun zoons dagelijks deden. Waarna ze gevraagd werden of ze wouden helpen om hun zoons een lesje te leren.

Bekijk hieronder het prachtige resultaat:

1.109 Comments